Μια ειδική και εύκολη συνταγή που βρήκαμε στο iefimerida.gr,και μας άρεσε,με κονιάκ και τζίτζερ σε σκόνη.
Είναι πανέμορφα και μόνο να τα βλέπεις!
Υλικά
- ¾ πακέτου μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 150 γρ. με βούτυρο (λιωμένο)
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 170 γρ. φουντούκια (ψιλοκομμένα)
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
- 5 κουτ. σούπας κονιάκ
- 2 κουταλάκια τζίτζερ σε σκόνη
- 1 φλιτζ. τσαγιού κακάο (κοσκινισμένο)
Εκτέλεση
- Τρίβουμε με τα χέρια ή στο μπλέντερ τα μπισκότα
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα
- Προσθέτουμε το βούτυρο
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα, το τζίτζερ, το κονιάκ και τη ζάχαρη άχνη
- Ανακατεύουμε έως ότου ομοιογενοποιηθεί το μείγμα
- Ενώνουμε το μείγμα σοκολάτας με τα τριμμένα μπισκότα και τα φουντούκια και τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά
- Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια
- Ρίχνουμε το κακάο σε πιάτο και κυλάμε τα σοκολατένια μπαλάκια μας μέχρι να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές με το κακάο
- Διατηρήστε τα τρουφάκια με σοκολάτα στο ψυγείο
Για να γλυτώσετε λίγες θερμίδες, βάλτε Flora με βούτυρο, όχι σκέτο βούτυρο