Υλικά
- 200γρ καστανή ζάχαρη
- 200ml φυτικό λάδι
- 2 αυγά
- 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 200γρ αλεύρι
- 20γρ σκόνη κακάο
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 150γρ γιαούρτι
Για το γλάσο
- 150γρ ζαχαρωτά
- 90ml γάλα
- 250γρ μαλακό τυρί
- 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 75ml κρέμα, χτυπημένη
Για τη διακόσμηση
- 12 ζαχαρωτά
- κομματάκια σοκολάτας
- Και άλλα topping της επιλογής σου
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε το γλάσο, λιώνουμε τα ζαχαρωτά στο γάλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσουν. Βάζουμε σε ένα μπολ και τα τοποθετούμε αμέσως στο ψυγείο.
- Την ίδια στιγμή, ανακατεύουμε το τυρί με τη βανίλια μέχρι να μαλακώσει. Όταν το μείγμα με τα ζαχαρωτά είναι δροσερό τότε τα ανακατεύουμε όλα μαζί και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κρέμα και αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τις 12 θήκες cupcake. Χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη και το λάδι, στη συνέχει τα αυγά (ένα ένα κάθε φορά) ενώ προσθέτουμε τη βανίλια μαζί με το δεύτερο αυγό.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και τη σόδα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό στο μείγμα με το λάδι και τα αυγά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε το γλάσο μέσα σε μια ειδική θήκη ζαχαροπλαστικής ώστε να βγαίνει μόνο απ’ τη μια άκρη και προσπαθούμε να φτιάξουμε τον χιονάνθρωπο μας! Αυτοσχεδιάζουμε!
Τα πιο αγαπημένα της εβδομάδας