Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 8 γρ.αλάτι
- 83 γρ. γάλα
- 1 αυγό
- 420 γρ.αλεύρι
- 9 γρ.baking powder
- 42 ml νερό
- 17 γρ. φρέσκια μαγιά
- 17 γρ. κεφαλοτύρι
για τη γέμιση
- 150 γρ.φέτα μαλακή(αν η φέτα σας δεν είναι μαλακή θα χρειαστείτε και 1/2 κούπας μπεσαμέλ
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μεγάλο μπολ.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά,ίσως χρειαστεί λίγο αλευράκι ακόμη.Το ζυμάρι μας δε θα είναι λείο.
- Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον,περίπου 1 ώρα.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το τυρί μας.
- Αν η φέτα μας είναι σκληρή την ανακατεύουμε με 1/2 κούπας μπεσαμέλ αν είναι μαλακή την χρησιμοποιούμε ως έχει.
- Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας παίρνουμε κομματάκια και τα ανοίγουμε με το χέρι μας σε χοντρούλικα φυλλαράκια.
- Βάζουμε ελάχιστη γέμιση(είτε σκέτο τυρί είτε τυρί ανακατεμμένο με μπεσαμέλ).
- Αλείφουμε τις άκρες με αυγό και κλείνουμε σχηματίζοντας μισοφέγγαρα.
- Αραδιάζουμε σε ταψί.
- Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
ΣΗΜ: Φροντίστε τα φυλλαράκια που θα ανοίξετε να μην είναι λεπτά και μη βάλετε πολλή γέμιση, γιατί τα τυροπιτάκια θα σκάσουν από πάνω κατά το ψήσιμο.
Με τη δόση αυτή βγαίνουν 20-25 κουρού.
Μπορείτε να τα έχετε έτοιμα στην κατάψυξη και να τα ψήσετε όταν τα χρειαστείτε, χωρίς να τα ξεπαγώσετε.
Αυθεντική συνταγή φούρνου,πραγματικά υπέροχη!!!
magyrevontas.gr
Εαν σας άρεσε το άρθρο,πατήστε Share… και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!