Αυτό είναι το πιο εύκολο παγωμένο γλύκισμα!
Για αυτό το δροσερό και διαιτητικό γλυκό θα χρειαστείτε:
- 3-4 κεσεδάκια γιαούρτι (χρησιμοποίησα γιαούρτι με 2% λιπαρά, ότι γλιτώνει κανείς καλό είναι)
- λίγο μέλι
- φράουλες, περίπου 1/2 κιλό
Απλώνετε σε ένα τετράγωνο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε 2-3 καλύτερα για να μπορείτε αργότερα να ξεκολλήσετε το γλυκό πιο εύκολα. Αδειάστε το γιαουρτάκι σας και ρίξτε πάνω όσο μέλι θέλετε. Να πάρει και μια γλύκα! Ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι και μετά με μια σπάτουλα ή την ανάποδη πλευρά του κουταλιού απλώστε ίση ποσότητα παντού και φτιάξτε λεία την επιφάνεια.
Στη συνέχεια, βάλτε τις φράουλες που έχετε κόψει σε κομματάκια. Θα μπορούσατε να προσθέσετε κι άλλα φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο νομίζετε πως ταιριάζει.
Βάζετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες για να σφίξει το γλυκό. Μετά, σηκώνετε το γλυκό με το αντικολλητικό χαρτί. Εδώ εγώ έκανα το λάθος και έβαλα 1 στρώση χαρτιού και κόλλησε στη βάση του ταψιού! Ταράν! Δόλιο pinterest δεν με προειδοποίησες ? Αν δεν ξεκολλάει αμέσως αφήστε το 10 λεπτάκια και θα βγει πιο εύκολα.
Κόβετε σε κομμάτια και καταναλώνετε όπως είναι, παγωμένο και δροσιστικό! Μπορείτε να φυλάξετε τα κομμάτια σκεπασμένα στην κατάψυξη και να τα απολαμβάνετε όποτε θέλετε. Εμείς εδώ, παρουσιάσαμε αυτό το σπιτικό frozen yogurt στην Αθηνά σαν επιδόρπιο, σαν γλύκισμα, σαν παγωτό!
Και είναι σούπερ υγιεινό! Αυτές οι παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με φράουλες θα είναι και ιδανικό σνακ μια ζεστή μέρα! Το σίγουρο είναι πως μας άρεσε και θα το ξαναφτιάξουμε!