Aυτά Είναι τα Μυστικά για Τέλεια Μελομακάρονα (Δεν θα Πιστεύετε τη Διαφορά στη Γεύση)
Ναι! Τα μελομακάρονα είναι τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλυκά και μας αρέσουν τόσο πολύ που συνήθως αυτά ευθύνονται (και μόνο αυτά) για τα παραπανίσια κιλά που παίρνουμε μέσα στις γιορτές.
Tip #1: Σας αρέσουν τα μελομακάρονα που είναι λίγο μελωμένα(και άρα τραγανά) ή τα μελομακάρονα που είναι πολύ μελωμένα; Αν προτιμάτε τα μελομακάρονα τραγανά τότε μελώστε τα μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν φυσαλίδες.
Tip #2: Για να αποφύγετε το σπάσιμο των μελομακάρονωνακολουθήστε το εξής τρικ: Φροντίστε είτε το σιρόπι να είναι ζεστό και τα μελομακάρονα κρύα, είτε τα μελομακάρονα ζεστά και το σιρόπι κρύο. Με αυτό το κολπάκι τα μελομακάρονα δεν θρυματίζονται.
Tip #3: Βγάλτε τα μελομακάρονα από τον φούρνο με το που δείτε πως έχουν πάρει λίγο χρώμα. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα βγάλετε καθώς σε αυτή τη φάση απορροφάνε το περισσότερο σιρόπι.
Τip #4: Ζυγίστε όλα τα υλικά! Μπορεί σε διάφορες άλλες συνταγές να μην θέλετε να είστε 100% ακριβείς αλλά στα μελομακάρονα θα πρέπει να είστε!
Tip #5: Προσοχή στο μέλι που θα χρησιμοποιήσετε! Οι top νοικοκυρές αναφέρουν πως το καλύτερο μέλι για μελομακάρονα είναι αυτό που είναι αρκετά λεπτόρρευστό, δηλαδή θυμαρίσιο ή ανθέων.
Τip #6: Μην ξεχάσετε να βάλετε αρωματικά στα μελομακάρονά σας. Τα αρωματικά που υπάρχουν στην παραδοσιακή συνταγή είναι το μπράντι, η κανέλα, το πορτοκάλι και το γαρίφαλο.
Πηγή: spirossoulis.com