Απογευματινό σνακ για μωρά: Μπουκιές γλυκοπατάτας!
Ένα υπέροχο και υγιεινό σνακ για τα μωράκια σας!
Βρείτε μοναδικές προτάσεις & προσφορές για όλο το σπίτι – Χαλιά – Λευκά Είδη – Φωτιστικά – Έπιπλα
[babyPostAd]Υλικά:
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
- 1 κ.γ ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας
- 1-2 κ.γ σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.
- Κόψτε τη γλυκοπατάτα σε μικρά κομμάτια ή λωρίδες, πάχους περίπου 1 εκ., γιατί θα συρρικνωθούν λίγο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
- Τοποθετήστε μια λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και προσθέστε τις γλυκοπατάτες . Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και σιρόπι σφενδάμου (εάν χρησιμοποιείσετε). Τοποθετήστε τες στο φούρνο και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει καφετιές στις άκρες, γυρίζοντας μία φορά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Προσέξτε να μην τις αφήσετε να καούν (αν χρησιμοποιείτε σιρόπι σφενδάμου, καίγονται πιο εύκολα).
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή