Απολαυστικό πρωινό: Μπάρες με γιαούρτι, φράουλες και φιστίκια!
Συστατικά
- 2 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1/4 φλιτζ. μέλι+2 κ.σούπας ακόμη
- 2 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8 κ.γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένες φράουλες
- μισό φλιτζ. ψημένη ψίχα φιστίκι Αιγίνης
Νηστίσιμο τσουρέκι λουλούδι με τριαντάφυλλα
Τρόπος μαγειρέματος
- Στρώσε αλουμινόχαρτο σε μια μικρή λαμαρίνα που να χωράει στην κατάψυξή σου αλλιώς σε δύο μεγάλα πιάτα και άφησέ τα στην άκρη.
- Ανακάτεψε το γιαούρτι, το 1/4 φλιτζ. μέλι, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ.
- Ρίξε το μείγμα πάνω στο αλουμινόχαρτο και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, άπλωσε το ομοιόμορφα σε μια στρώση (δεν είναι απαραίτητο να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού).
- Βάλε τις φράουλες, τα φιστίκια και τις δύο κουταλιές μέλι σε ένα μπολ και ανακάτεψε τα απαλά.
- Περίχυσε το στρωμένο γιαούρτι με τις φράουλες όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.
- Βάλε στο στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί για 4 ώρες.
- Αναποδογύρισε το αλουμινόχαρτο πάνω σε μια επιφάνεια κοπής, αφαίρεσε το και κόψε σε μικρά κομμάτια το παγωμένο γιαούρτι.
- Τρώγεται παγωμένο αλλιώς διατήρησε τα υπόλοιπα κομμάτια σε σακουλάκι πλαστικό που να κλείνει.
Πηγή: tlife.gr