Μπισκότα για τα πρώτα δοντάκια του μωρού. Δοκιμάστε τα!
Τα μπισκοτάκια αυτά γίνονται πολύ σκληρά και όταν το μωρό τα δαγκώνει δεν σπάνε αλλά λιώνουν σιγά σιγά στο στόμα του. Τα μπισκότα μπορούμε να τα προσφέρουμε ακόμη και όταν το μωρό μας έχει δενmέχει βγάλει δοντάκια!
Είναι ιδανικά για μια πρώτη επαφή με τη σίτιση με το χέρι (finger & hand feeding)
Έτσι μένει απασχολημένο για ώρα και παράλληλα ανακουφίζεται από τα συμπτώματα της οδοντοφυΐας.
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. φαρίν λακτέ ή σκόνη φρουτόκρεμα(Προσοχή όχι κατάλληλο για μωρά με αλλεργία στο γάλα
αγελάδος)
ή
παρασκευάζετε με βιολογικό αλεύρι ολικής άλεσης, κεχρί, βρώμη & χυμό πορτοκάλι!
3 κ.σ. λάδι
παγωμένο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220°
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη φαρίν λακτέ ή τη σκόνη φρουτόκρεμας και σιγά σιγά προσθέτουμε
το λάδι
Προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό (περίπου 1/4 φλ.) και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε να
προσθέτουμε νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ (θα γίνει σαν σφιχτή μπάλα)
Ανοίγουμε λεπτή ζύμη (περίπου σε πάχος όσο ένα κράκερ)
Κόβουμε τη ζύμη σε ότι σχήμα θέλουμε αλλά αν την κάνουμε σαν βραχιολάκι είναι εύκολο για το
μωρό να το κρατήσει όπως επίσης και το μπαστουνάκι (στο οποίο ανοίγουμε επάνω μια τρυπούλα
ώστε αργότερα να περάσουμε κορδελίτσα)
Στρώνουμε στο ταψί μια λαδόκολλα και ψήνουμε τα μπισκότα μας για 10-12′ ή μέχρι να πάρουν ένα
ελαφρύ καφέ χρώμα
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε σε αεροστεγές δοχείο
Τips:
Το αλεύρι πρέπει να είναι κανονικό και όχι αυτό που φουσκώνει μόνο του και η ζύμη πρέπει να είναι
αρκετά λεπτή για να μη γίνουν τα μπισκότα μας αφράτα και σπάνε!
Πηγή: toimerologiomiasmamas.blogspot.gr