Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα

000000jkvitam
Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα
Υλικά
για 20 μπισκότα περίπου
•250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•2 κουτ. σούπας κακάο
•1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
•100 γρ. Βιτάμ
•125 γρ. ζάχαρη
•½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
•1 μέτριο αυγό
•120 ml φρέσκο γάλα
1η κρέμα:
•2 φλ.  τσαγιού ζάχαρη άχνη
•1/3 από ένα πακέτο Βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου
•1 μπαστουνάκι βανίλιας ή ½ κουταλάκι εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
2η κρέμα:
•2 φλ.  τσαγιού ζάχαρη άχνη
•180 γρ. τυρί κρέμα
•50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
3.Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το Βιτάμ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
4.Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το μίγμα με το αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
5.Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και “κόβουμε” μικρούς δίσκους στο χαρτί.
6.Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά  και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
7.Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα της αρεσκείας μας ανακατεύοντας στο μίξερ πολύ καλά τα υλικά.
8.Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και κολλάμε τα μπισκότα μεταξύ τους ανά δύο.
Tip:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γέμιση με πραλίνα φουντουκιού ή ακόμη και με την αγαπημένη μας μαρμελάδα.
Θερμοκρασία 180 °C
Χρόνος Ψησίματος 15 λεπτά
Πηγή:vitam