Δοκιμάστε να σερβίρετε στο γιορτινό τραπέζι σας τα αλμυρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια και όλοι θα ενθουσιαστούν τόσο με την εικόνα όσο και με τη γεύση του ορεκτικού, που θα σερβίρετε.
Υλικά
4 πίτες για σουβλάκια ή αραβικές πίτες κομμένες σε τρίγωνα
16 αλμυρά μπισκοτάκια
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλιτζ. μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
½-1 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε πρώτο στάδιο φτιάχνουμε το πατέ μαϊντανού. Σε ένα multi αλέθουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι εναλλάξ, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή απαλής αλοιφής. Αλατοπιπερώνουμε.
Παίρνουμε τις πίτες σχηματίζουμε με το μαχαίρι ένα τρίγωνο και το κόβουμε. Σε κάθε ένα από τα τριγωνάκια τρυπάμε και ένα μικρό κομμάτι αλμυρής μπατονέτας ώστε να σχηματιστεί ο κορμός. Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα σε κάθε τριγωνάκι το μείγμα με τον μαϊντανό και ρίχνουμε από πάνω την κόκκινη πιπεριά.