Διαφορετικές “ασκήσεις” για να πάρει θέση το μωρό
Έχουν ήδη περάσει 9 μήνες. Τα κιλά σας έχουν αυξηθεί, η μέση σας έχει επιβαρυνθεί, τα πόδια σας είναι πρησμένα, δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε και συγχρόνως η καρδιά χτυπάει σαν τρελή γιατί πλησιάζει η στιγμή που θα κρατήσετε στα χέρια σας το μωράκι σας. Ο τελευταίος μήνας της εγκυμοσύνης, είναι για τη μέλλουσα μαμά ένας μήνας γεμάτος γλυκά και έντονα συναισθήματα. Τη μία ημέρα κερδίζει η χαρά και την άλλη ημέρα η κούραση. Την μία ημέρα ονειρεύεστε τη στιγμή του τοκετού και την άλλη ημέρα τη φοβάστε. Σε κάθε περίπτωση όμως, όσο περνούν οι ημέρες και γεμίζουν οι εβδομάδες θέλετε να ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη και μαζί της όσα συμπτώματα σας ενοχλούν.
[babyPostAd]Τι γίνετε όμως όταν το μωράκι σας δεν έχει την ίδια γνώμη με εσάς και δεν παίρνει τη “σωστή” θέση;
Τα μωράκια είναι από τη φύση “προγραμματισμένα” να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για να πάρουν τη θέση που θα τα βοηθήσει να έρθουν στον κόσμο. Τους πρώτους μήνες, βρίσκονται συνήθως με τα ποδαράκια προς τα κάτω και το κεφάλι τους προς τα επάνω. Όσο περνά ο καιρός και μεγαλώνει δυσκολεύεται να κινείται άνετα στο χώρο της μήτρας και τότε αλλάζει θέση, δηλαδή γυρίζει το κεφαλάκι του προς τα κάτω. Τα περισσότερα μωρά έχουν κάνει αυτήν την τούμπα και έχουν πάρει την καινούργια – σωστή θέση περίπου στην 32η εβδομάδα της κύησης. Ορισμένα όμως καθυστερούν και μπορεί να πάρουν θέση λίγο πριν τον τοκετό ή τελικά να μην γυρίσουν. Οι μαμάδες αυτές που τα μωράκια τους δεν έχουν πάρει θέση, θα πρέπει να γεννήσουν με καισαρική τομή.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες μητέρες, οι οποίες δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε καισαρική τομή και θα ήθελαν να βοηθήσουν όσο μπορούν ώστε να πάρει το μωρό τους θέση.
Ας δούμε τί θα μπορούσαν να κάνουν:
Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι οι παρακάτω προτάσεις δεν είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. Επίσης, δεν προϋποθέτουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.