DIY: Το Λάδι που «Καίει» την Κυτταρίτιδα
Αν και η κυτταρίτιδα είναι ένα θέμα που απασχολεί τις γυναίκες όλο το χρόνο, το καλοκαίρι ειδικά, αποτελεί κόκκινο πανί. Όλες οι σκέψεις και οι ανησυχίες γυρίζουν γύρω από αυτήν, καθώς τώρα πια όλα έρχονται στο φως.
Φτιάξτε το λάδι που εξαφανίζει την κυτταρίτιδα, λειαίνει και σφίγγει κάθε σημείο του σώματός σας, για να απαλλαγείτε μια για πάντα από αυτήν. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, φροντίστε παράλληλα, να πίνετε πάνω από ένα λίτρο νερό τη μέρα για να ενυδατώνεστε, να αθλείστε τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και να τρέφεστε σωστά και υγιεινά, αποφεύγοντας λιπαρά και το επιβλαβές για την υγεία σας «γρήγορο» φαγητό.
Για το «σούπερ αποτελεσματικό» λάδι θα χρειαστείτε:
- Μισή κούπα έλαιο τζοτζόμπα
- 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
- 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο άρκευθος
- 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο
Το έλαιο τζοτζόμπα, αποτελεί τη βάση του λαδιού κατά της κυτταρίτιδας, αφού είναι εξαιρετικά ενυδατικό και μπορεί να εισχωρήσει στην επιδερμίδα ευκολότερα από κάθε άλλο έλαιο. Αυτό οφείλεται στη δομή του που μοιάζει με το φυσικό σμήγμα του ανθρώπινου δέρματος. Δρα ακόμα πιο αποτελεσματικά σε συνδυασμό με άλλα αιθέρια έλαια. Και γι’αυτό η επιλογή τους φυσικά, δεν είναι τυχαία. Το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού σας απαλλάσσει από την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο, όπως και το αιθέριο έλαιο αρκεύθου δρα ενάντια σε πρηξίματα και οιδήματα. Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και ως εκ τούτου και στην αποβολή άχρηστων ουσιών από τον οργανισμό πιο γρήγορα.
Ο συνδυασμός των 4 αυτών ελαίων δημιουργεί ένα πανίσχυρο λάδι, απορροφητικό, που ενεργοποιεί την περιοχή, η οποία και αιματώνεται περισσότερο, κάτι παρόμοιο δηλαδή που συμβαίνει κι όταν κάνουμε μασάζ ή απολέπιση στην περιοχή των γλουτών και μηρών, αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών και τα πρηξίματα. Το βασικότερο όλων, όμως, εξαφανίζει την περιβόητη όψη φλοιού πορτοκαλιού.
Κάντε επαλείψεις με το λάδι 2-3 φορές την ημέρα για 6 εβδομάδες. Και ετοιμαστείτε να δείτε αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας χρήσεις.
Πηγή: spirossoulis.com