Εύκολα τρουφάκια για να φτιάξεις με παιδιά!
Πλησιάζουν Χριστούγεννα, σιγά σιγά τα στολίδια μπαίνουν στα σπίτια μας και έχουμε ξεκινήσει τις ετοιμασίες για τις γιορτές.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ!
[babyPostAd]Οι τσελεμεντέδες έχουν βγει, τα μενού σχεδιάζονται από το μηδέν και εσύ έχεις την τέλεια ευκαιρία να μαγειρέψεις με τα παιδιά σου. Και αν δεν έχεις σίγουρα θα είναι μια τέλεια ευκαιρία για bonding με τα νεαρά μέλη της οικογένειας, μέρες που είναι!Πάρε μολύβι και χαρτί και γράψε την συνταγή για τα πιο εύκολα τρουφάκια για να φτιάξεις με παιδιά, που μπορείς να βρεις!
η συνταγή είναι της μαμάς και πάντα, ως παιδί, ανυπομονούσα για την ώρα που θα τη φτιάχναμε.
Τα εύκολα τρουφάκια!
Για 40 τρουφάκια περίπου θα χρειαστείς τα εξής:
Υλικά:
- 200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 300 γραμ. μαύρη σοκολάτα/κουβερτούρα, σοκολάτα με 60+% περιεκτικότητα σε κακάο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2-3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Για την επικάλυψη:
- πολύχρωμη τρούφα
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση την αφαιρείς από τη φωτιά.
- Την προσθέτεις σε ένα μπολ που προηγουμένως έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
- Αφού ανακατέψεις καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά, προσθέτεις το βούτυρο και το χυμό πορτοκάλι ( κατά προτίμηση να είναι σε θερμοκρασία δωματίου).
- Συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να γίνει το μείγμα μια λεία κρέμα και, αφού κρυώσει, το τοποθετείς στο ψυγείο για ένα μισάωρο να σφίξει.
- Το βγάζεις από το ψυγείο και ανακατεύεις με μια σπάτουλα για να γίνει η πάστα πιο αφράτη.
- Με κουτάλι βγάζεις λίγο μείγμα και το πλάθεις σε μπαλάκια. ( το μείγμα είναι αρκετά κολλώδες οπότε μπορείς να βρέξεις τα χέρια σου με νερό ή χυμό πορτοκάλι για περισσότερη γεύση).
Και τώρα αρχίζει το παιχνίδι. Σε ένα μπολ με τρούφα βουτάμε τα σοκολατάκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και είναι έτοιμα!!!
Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε χάρτινα κυπελάκια, να κάνετε πύργους και ότι άλλο θέλει το παιδάκι σας
Tip: Μπορείτε να βάλετε και τριμμένους ξηρούς καρπούς μέσα στην τρούφα για ποικιλία στη γεύση.
Πηγή: ediva.gr