Μια εύκολη συνταγή για μπισκοτάκια extra σοκολατένια για τους λάτρεις της σοκολάτας. Τραγανά με εξαιρετική γεύση για να τα απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι σκέτα ή με το αφέψημά σας.
Υλικά
•160 γρ. καστανή ζάχαρη
•220 γρ. ζάχαρη άχνη
•200 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
•1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
•2 αυγά
•260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•100 γρ. κακάο σε σκόνη
•1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
•100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψί του φούρνου.
2.Σε ένα μπολ βάζετε τις 2 ζάχαρες, το βούτυρο και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε ένα ένα τα 2 αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
3.Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο και το μπέϊκιν και 1 κ.γ. αλάτι και ρίχνετε το μείγμα αλευριού σταδιακά στο μείγμα βουτύρου, συνεχίζοντας το χτύπημα να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα κομματάκια κουβερτούρας και γάλακτος και ανακατέψτε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν στο μείγμα.
4.Παίρνετε κάθε φορά 1 κ.γ. ή 1/2 κ.σ. μείγμα, το κάνετε μπαλάκι, το βάζετε στο ταψί και τα πιέζετε με τη παλάμη σας να λεπτύνουν. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε για 10 λ να σταθούν και μετά τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
sintayes.gr