Έρευνα δείχνει ότι τα μωρά κλαίνε μέσα στη κοιλιά της μητέρας τους!

Έρευνα δείχνει ότι τα μωρά κλαίνε μέσα στη κοιλιά της μητέρας τους!

τα μωρά κλαίνε μέσα στη κοιλιά της μητέρας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό στον κόσμο από το να αισθάνεσαι ότι το μωρό σου μεγαλώνει μέσα σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι πρώτες κλωτσιές αισθάνονται σαν ένα μικρό ρεύμα και όταν το έμβρυο μεγαλώσει, αυτές τις κινήσεις του μωρού θα μπορείτε ακόμα και να τις δείτε, καθώς θα κινείτε ολόκληρη η κοιλιά σας σανένα μεγάλο κύμα. Πολλές από εμάς αισθανόμαστε επίσης τον ρυθμικό λόξιγκα του μωρού. Τοποθετούμε τα χέρια μας στην κοιλίτσα και οραματιζόμαστε τη στιγμή που θα συναντήσουμε το μωρό μας. Αλλά υπάρχει κάτι που δε το ξέραμε και μόλις το μάθαμε μας ράγισε την καρδιά.

[babyPostAd] Τα μωρά κλαίνε μέσα στην μήτρα! 

Μπορεί να σας πληγώνει αυτό, καθώς θέλετε το μικρό σας να αισθάνεται μόνο αγνή χαρά, αγάπη και ευτυχία, αυτό συμβαίνει πραγματικά. Σύμφωνα με νέα έρευνα από τα πανεπιστήμια Durham και Lancaster, τα νεογέννητα αρχίζουν να αναπτύσσουν τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούν ενώ είναι ακόμα συνδεδεμένα μαζί μας, έτσι ώστε να είναι έτοιμα να μας πουν τι έχουν στο μυαλό τους όταν συναντηθούμε για πρώτη φορά στον εξωτερικό κόσμο. Οι έρευνες χρησιμοποίησαν υπερήχους για να ανιχνεύσουν τις «γκριμάτσες» που έδειξαν τα έμβρυα ενώ ήταν στη μήτρα. Η μελέτη έδειξε οτι πολλά μωρά είχαν«χαμήλωμα των φρυδιών και ρυτίδωση της μύτης».

Ο Dr. Reissland, ανώτερος λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Durham, δήλωσε: «Είναι ζωτικής σημασίας για τα βρέφη να μπορούν να παρουσιάσουν τον πόνο αμέσως μόλις γεννηθούν, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν για  οποιαδήποτε δυσφορία ή πόνο που μπορεί να αισθάνονται στους φροντιστές τους». Παρόλα αυτά, πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί εάν τα πρόσωπα που κλαίνε δείχνουν πραγματικά οτι τα έμβρυα βιώνουν πόνο ή στρες.

Η σκέψη οτι ένα αγέννητο μωρό μπορεί να κλαίει είναι πραγματικά αποκαρδιωτική για μια νέα μητέρα.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τα παρηγορήσουμε. Άλλωστε ο ρόλος της μαμάς είναι να φροντίζει και να προστατεύει το μωρό της!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή