Έρευνα: Ο τοκετός στις 37 εβδομάδες πιο ασφαλής στις δίδυμες κυήσεις!

Έρευνα: Ο τοκετός στις 37 εβδομάδες πιο ασφαλής στις δίδυμες κυήσεις!

τοκετός στις 37 εβδομάδες πιο ασφαλής στις δίδυμες κυήσεις!

Ερευνητές Πανεπιστημίου στη Νότια Αυστραλία, λένε πως οι γυναίκες που κυοφορούν δίδυμα, θα πρέπει να γεννάνε στις 37 εβδομάδες, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν σοβαρές επιπλοκές.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Οι συμβουλές βασίζονται στη μεγαλύτερη μελέτη παγκοσμίως που στόχευε στον χρόνο κύησης των γυναικών που είχαν μία φυσιολογική εγκυμοσύνη διδύμων. Τα αποτελέσματα της έρευνας, δημοσιεύονται στο Βρετανικό Περιοδικό Μαιευτικής και Γυναικολογίας (British Journal of Obstetrics & Gynaecology).

Μελετώντας 235 γυναίκες στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιταλία, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μωρά που γεννιούνται από γυναίκες στις 37 εβδομάδες είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να γεννηθούν μικρά για την ηλικία κύησης τους συγκριτικά με τα βρέφη που γεννιούνται σε διάστημα, μεγαλύτερο των 38 εβδομάδων.

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Τζόντι Ντοντ από το Πανεπιστήμιο του Ινστιτούτου και μαιευτηρίου Ρόμπινσον της Αδελαΐδας λέει: «Τα βρέφη μιας διπλής εγκυμοσύνης βρίσκονται σε κίνδυνο από προβλήματα κατά τη διάρκεια της κύησης, ιδιαίτερα από την πιθανή επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης σε ένα από τα δίδυμα.»

«Αυτή η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλό βάρος του νεογέννητου, η οποία συνδέεται με μια αυξημένη ανάγκη για φροντίδα στη θερμοκοιτίδα αρχικά, ενώ βραχυπρόθεσμα αποτελεί αυξημένο κίνδυνο για προβλήματα υγείας μελλοντικά στη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και διαβήτη, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος ένα από τα δίδυμα είναι θνησιγενές.

«Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε ενδιαφερθεί τόσο πολύ για την καταλληλότερη χρονική στιγμή για τη γέννηση διδύμων», εξηγεί ο Ντοντ .

«Βρήκαμε ότι η γέννηση στις 37 εβδομάδες, σχετίζεται με σημαντική μείωση του κινδύνου ασθενειών στα βρέφη, χωρίς την αύξηση των επιπλοκών που σχετίζονται με ανωριμότητα ή επαγωγή της εργασίας.»

Πηγή:   mytwins.gr