Έτσι θα καθαρίσεις τα μάτια της κουζίνας από τα καμένα λίπη
Το χειρότερο κομμάτι του μαγειρέματος για τις περισσότερες νοικοκυρές -και νοικοκύρηδες- δεν είναι η προετοιμασία του γεύματος αλλά το καθάρισμα της κουζίνας. Όσο και αν σου αρέσει να μαγειρεύεις και να ευχαριστείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα, σίγουρα δεν απολαμβάνεις το ίδιο, να τρίβεις και να πλένεις τα μάτια και τις κατσαρόλες.
Τι θα χρειαστείς;
- Μαγειρική σόδα
- 1 μπουκαλάκι υπεροξείδιο του υδρογόνου ( οξυζενέ )
- 1 μαλακή πετσέτα
- 1 πανάκι με μικροΐνες
- 1 ξύστρα κεραμικών εστιών
Εκτέλεση
Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις τη μαγειρική σόδα πάνω στα κρύα μάτια της κουζίνας. Πασπάλισε αρκετή μαγειρική σόδα ώστε να καλύψει την επιφάνεια τους. Ήρθε η ώρα του οξυζενέ. Θα πρέπει να ρίξεις τόση ποσότητα υπεροξειδίου του υδρογόνου, ώστε να δημιουργηθεί αφρός.
Άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια τρίψε την επιφάνεια των ματιών με ένα μαλακό πανάκι με μικροΐνες. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερη προσεκτικός/ -η με την επιλογή του πανιού για τον καθαρισμό της κουζίνας. Το πανί πρέπει να είναι πολύ μαλακό ώστε να μην «γρατζουνίσει» την επιφάνεια των ματιών, τραυματίζοντας τα. Με απαλές κυκλικές κινήσεις καθάρισε τα μάτια της κουζίνας σου. Μπορείς να βρέξεις λιγάκι το πανί ώστε να αφαιρεθεί ευκολότερα η μαγειρική σόδα.
Αν ορισμένα λίπη είναι πιο επίμονα και σου δυσκολεύουν τη ζωή, υπάρχει ένα εργαλείο, ειδικά φτιαγμένο για εσένα! Μπορείς να προμηθευτείς από οποιοδήποτε κατάστημα με είδη για την κουζίνα, μία ξύστρα κεραμικών εστιών. Με αυτήν και μόνο επιτρέπεται να τρίψεις την επιφάνεια των ματιών τις κουζίνας, ώστε να αφαιρέσεις ακόμη και τα πιο «δύσκολα» λίπη.
Ο καθαρισμός των ματιών της κουζίνας έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος του. Τώρα με μια μαλακή πετσέτα μπορείς να σκουπίσεις την επιφάνεια τους. Τα μάτια της κουζίνας σου θα πρέπει να λάμπουν!
Η διαδικασία είναι τόσο απλή, που δεν θα χρειαστείς να ξανασκεφτείς το καθάρισμα μετά το μαγείρεμα!