Ποπ κορν όλο σοκολάτα!
ΥΛΙΚΑ
- 80 γρ. καλαμπόκι
- βούτυρο αγελάδας
- 200 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων
- ζάχαρη
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο (κατά προτίμηση clarifié, δηλαδή καθαρό, γιατί δεν καίγεται εύκολα) και ρίχνουμε το καλαμπόκι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν σταματήσει ο ήχος από το καλαμπόκι που σκάει (δείγμα ότι είναι έτοιμο το ποπ κορν), κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο γεμάτο παγάκια και λίγο νερό. Για να αποφύγουμε να βραχούν τα ποπ κορν, σκεπάζουμε τα παγάκια με μία μεμβράνη πριν τοποθετήσουμε μέσα το μπολ.
Ρίχνουμε στο ποπ κορν το 1/3 της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα έως ότου η κουβερτούρα αρχίσει να παγώνει στα τοιχώματα και στα ποπ κορν. Συνεχίζουμε με τη μισή από την υπόλοιπη κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς. Τη ρίχνουμε σταδιακά έτσι ώστε να παγώνει, αλλά να μη δημιουργείται μια μάζα και τα ποπ κορν να ξεχωρίζουν. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Βουτάμε τα σοκολατένια ποπ κορν στη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Πηγή:steliosparliaros.gr