Φτιάξτε αφράτα τσουρέκια για να μπείτε στο πασχαλινό κλίμα
Μπορεί το τσουρέκι να το φέρνει η νονά στο σπίτι αλλά το σπιτικό είναι πάντα ευπρόσδεκτο για όλη την οικογένεια. Για να αρχίσετε να μπαίνετε στο πασχαλινό κλίμα, κάντε το σπίτι σας να μυρίσει, φτιάχνοντας σπιτικά τσουρέκια. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για το πρωινό ή ακόμα και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.
[babyPostAd]Υλικά:
- 16 αυγά
- 800γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 1 ½ λίτρο γάλα
- 1 ½ κιλό ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 6 βανίλιες
- 2 φακελάκια μαχλέπι (το ένα το βράζετε μαζί με το ένα ποτήρι νερό)
- 450γρ. μαγιά
- 6 πακέτα αλεύρι αμερικάνικου τύπου
* Όλα τα υλικά πρέπει να είναι πολύ ζεστά. Βάλτε τα αυγά σε ζεστό νερό πριν ξεκινήσετε για να είναι χλιαρά όταν θα τα χρησιμοποιήσετε.
Διαδικασία:
Για το προζύμι: Ανακατεύετε τη μαγιά, το 1 ποτήρι νερό και ρίχνετε λίγο αλεύρι, πλάθετε και το αφήνετε στην άκρη.
Χτυπάτε την μαργαρίνη με τη ζάχαρη αρκετά. Ρίχνετε το γάλα, τα αυγά, τις βανίλιες, το μαχλέπι (αφού το έχετε λιώσει κι έχει γίνει σκόνη) και το προζύμι και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (περίπου 2 ώρες).
Αρχίζετε να πλάθετε ένα-ένα τα τσουρέκια στο σχήμα που θέλετε. Θα βγουν περίπου 14 κομμάτια. Τα βάζετε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με ένα αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφετε με αυγό (χτυπήστε καλά έναν κρόκο κι αλείψτε τα με πινέλο). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού για περίπου 20’-25’.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: 4moms.gr