Φτιάξτε το πιο “μαμαδίστικο” brownies με σπιτικό παγωτό!
Ένα τέλειο γλυκό με απολαυστική σοκολάτα που λιώνει! Σερβίρεται με παγωτό, σκέτος πειρασμός!
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
- 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1-1/2 φλ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αβγά
- 1 κρόκο αβγού
- 2 βανίλιες
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το μαμαδίστικο παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα
- 4 ώριμες μπανάνες
- 3 κ.σ. Μαύρη Ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί φυτική σαντιγί
- 1 εβαπορέ πολύ παγωμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Θα χρειαστούμε ταψάκι τετράγωνο 24×24 εκ. στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο καλά βουτυρωμένο.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις δυο σοκολάτες με το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για λίγα λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε τα αβγά με τον κρόκο και την ζάχαρη και με μίξερ χειρός χτυπάμε τα υλικά για 2-3′ σε δυνατή ταχύτητα να κρεμώσουν και να ασπρίσουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χλιαρό μίγμα σοκολάτας και με σπάτουλα ανακατεύουμε τα υλικά. Τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι στα υλικά και με σπάτουλα απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα.
Αδειάζουμε στο έτοιμο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 35′. Μην το παραψήσετε γιατί θα στεγνώσει πολύ. Όσο είναι ζεστό, είναι αρκετά υγρό στην καρδιά του.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αλλιώς δεν κόβεται γιατί η σοκολάτα είναι υγρή.
Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα. Σερβίρουμε με μαμαδίστικο παγωτό καραμελωμένη μπανάνα.
Για το μαμαδίστικο παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα
Βάζουμε σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες, προσθέτουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10′ στους 200ºC να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις δυο σοκολάτες με το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για λίγα λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε τα αβγά με τον κρόκο και την ζάχαρη και με μίξερ χειρός χτυπάμε τα υλικά για 2-3′ σε δυνατή ταχύτητα να κρεμώσουν και να ασπρίσουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χλιαρό μίγμα σοκολάτας και με σπάτουλα ανακατεύουμε τα υλικά. Τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι στα υλικά και με σπάτουλα απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα.
Αδειάζουμε στο έτοιμο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 35′. Μην το παραψήσετε γιατί θα στεγνώσει πολύ. Όσο είναι ζεστό, είναι αρκετά υγρό στην καρδιά του.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αλλιώς δεν κόβεται γιατί η σοκολάτα είναι υγρή.
Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα. Σερβίρουμε με μαμαδίστικο παγωτό καραμελωμένη μπανάνα.
Για το μαμαδίστικο παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα
Βάζουμε σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες, προσθέτουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10′ στους 200ºC να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις λιώνουμε με πιρούνι.
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3′ σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3′ σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3′ σε δυνατή ταχύτητα.
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3′ σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3′ σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3′ σε δυνατή ταχύτητα.
Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 ´ μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί. Τότε το ξαναχτυπάμε για 5′ σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες.
Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Αφήνουμε 5-10′ στον πάγκο πριν το σερβίρουμε.