Για βουτιές με χάρη και… ασφάλεια!

Για βουτιές με χάρη και… ασφάλεια!

βουτιές

Αν το μέρος που παραθερίζετε έχει πισίνα θα πρέπει να εξηγήσετε στα παιδιά, όσο βέβαια γίνεται, την επικινδυνότητα του νερού και να λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις προκειμένου να αποφύγετε δυσάρεστα απρόοπτα.

  • Μην αφήνετε ούτε για ένα λεπτό τα παιδιά στην πισίνα χωρίς επιτήρηση και γενικότερα φροντίστε να αποκλείσετε την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτήν είτε με προστατευτικά κάγκελα και πόρτες είτε με δίχτυ ασφαλείας.
  • Ελέγξτε αν το δάπεδο είναι αρκετά αντιολισθητικό χωρίς βέβαια να σταματήσετε να επισημαίνετε στα παιδιά ότι δεν πρέπει να τρέχουν και να χοροπηδούν γύρω από την πισίνα.
  • Παρατηρήστε αν υπάρχει ναυαγοσώστης και ο κατάλληλος εξοπλισμός διάσωσης, ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία ή σε μεγάλα υδάτινα πάρκα διασκέδασης, χωρίς βέβαια να σταματήσετε να παρακολουθείτε αδιαλείπτως το παιδί και να βρίσκεστε σε κοντινή απόσταση ώστε να μπορείτε να επέμβετε άμεσα.
  • Ελέγξτε την υγιεινή της πισίνας προτού βουτήξουν τα παιδιά. Αν το νερό σας φαίνεται θολό και δεν μπορείτε να δείτε καθαρά τον πάτο ή αν τα μάτια σας τσούζουν όταν τα έχετε ανοιχτά τότε μην επιτρέψετε στο παιδί να μπει.
  • Τα μικρά παιδιά θα πρέπει να φορούν συνέχεια μπρατσάκια, ακόμα και όταν η πισίνα είναι ρηχή ή κάθονται έξω.

Extra Tip: Κάθε χρόνο στην EΕ σημειώνονται περίπου 200.000 ατυχήματα σε πισίνες, ενώ για άλλα 50.000 ευθύνονται η ιστιοπλοΐα, οι καταδύσεις και άλλα θαλάσσια σπορ. Ο πνιγμός είναι η δεύτερη κατά σειρά αιτία θανάτου των παιδιών.

Πηγή: happymom.gr

Διαβάστε ακόμη:

“Θα σε πετάξω στη θάλασσα αν δεν ηρεμήσεις”, του είπε…

Είναι ασφαλές να μπει το παιδί στην θάλασσα μετά το φαγητό;

10+1 tips για απολαύσετε πραγματικά το μπάνιο στη θάλασσα μαζί με τα παιδιά