Γιαουρτογλυκό με λεμόνι που γίνεται στο άψε-σβήσε
Τα καλοκαιρινά βγήκαν και μαζί τους βγήκαν και οι συνταγές για δροσερά και νόστιμα γλυκά που γίνονται στο πι και φι. Και τρώγονται επίσης στο πι και φι!
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
- 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- ξύσμα από 1 λεμόνι (βιολογικό, ακέρωτο και όσο πιο φρέσκο γίνεται)
Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
- λίγα μπισκότα της αρεσκείας σας (ολικής, ίσως τύπου digestive)
- λίγα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
Πώς το φτιάχνουμε:
*Θα χρειαστούμε μια ευρύχωρη λεκάνη για να κάνουμε με άνεση το ανακάτεμα, κατά προτίμηση μεταλλική. Αν όχι, ό,τι σας βρίσκεται, ακόμη και κατσαρόλα μας κάνει.
1. Βγάζουμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και τη χτυπάμε σε μια σχετικά σφιχτή σαντιγύ (προσοχή μη σας κόψει – με το μαλακό!).
2. Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα ή με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και στη συνέχεια σιγά-σιγά το λεμόνι και το ξύσμα.
Στη φάση που προσθέτετε το λεμόνι και το ξύσμα, δοκιμάζετε για να δείτε πόσο λεμονάτο το θέλετε. Αν επίσης το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο ζαχαρούχο ακόμα, αν και νομίζω πως δεν χρειάζεται.
3. Βάζετε το σκεύος με το γλυκάκι στο ψυγείο και περιμένετε – όσο πιο πολύ περιμένετε, τόσο καλύτερα.
4. Αφού λοιπόν παγώσει, το σερβίρουμε σε μπολάκια στολίζοντας μ’ ένα φυλλαράκι δυόσμο, λίγο τριμμένο μπισκοτάκι και ελάχιστο ξύσμα λεμόνι.
(πηγή: Bostanistas.gr)