Γλυκόξινες χοιρινές πανσέτες στο τηγάνι με ανανά

Γλυκόξινες χοιρινές πανσέτες στο τηγάνι με ανανά

pansetes-del-monte-310x414

Υλικά

  • 1 κιλό πανσέτα χοιρινή σε κομμάτια
  • 1 κονσέρβα Ανανά σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1-2 κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών για BBQ
  • 4 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 2 κουτ. γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πιλάφι λευκό για το σερβίρισμα

[babyPostAd]Διαδικασία

  1. Στραγγίζετε τον ανανά από το χυμό του και τα κρατάτε ξεχωριστά.
  2.  Αλατοπιπερώνετε την πανσέτα, πασπαλίζετε με το μείγμα μπαχαρικών, το λιωμένο σκόρδο, λίγο από το λάδι και ανακατεύετε καλά.
  3. Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τις πανσέτες και τις ροδίζετε από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτετε τη μαρμελάδα πορτοκάλι διαλυμένη σε λίγο από το χυμό του ανανά, τη σόγια σος, το βαλσαμικό ξύδι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη.
  5. Προσθέτετε τα κομματάκια του ανανά, πασπαλίζετε με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε για λίγο ακόμα. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε παρέα με λευκό πιλάφι.

Πηγή: Olivemagazine.gr