Γλυκόξινες χοιρινές πανσέτες στο τηγάνι με ανανά
Υλικά
- 1 κιλό πανσέτα χοιρινή σε κομμάτια
- 1 κονσέρβα Ανανά σε κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1-2 κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών για BBQ
- 4 κουτ. σούπας σόγια σος
- 2 κουτ. γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι
- 3 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- πιλάφι λευκό για το σερβίρισμα
[babyPostAd]Διαδικασία
- Στραγγίζετε τον ανανά από το χυμό του και τα κρατάτε ξεχωριστά.
- Αλατοπιπερώνετε την πανσέτα, πασπαλίζετε με το μείγμα μπαχαρικών, το λιωμένο σκόρδο, λίγο από το λάδι και ανακατεύετε καλά.
- Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τις πανσέτες και τις ροδίζετε από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε τη μαρμελάδα πορτοκάλι διαλυμένη σε λίγο από το χυμό του ανανά, τη σόγια σος, το βαλσαμικό ξύδι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτετε τα κομματάκια του ανανά, πασπαλίζετε με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε για λίγο ακόμα. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε παρέα με λευκό πιλάφι.
Πηγή: Olivemagazine.gr