Καλημέρα με…Λαχταριστά σταφιδόψωμα!

stafidopsoma3
Αφράτα και πεντανόστιμα σταφιδόψωμα…απολαύστε τα!!!
.
Υλικά:
•3 1/2 κούπες αλεύρι για τσουρέκια
•1 κούπα χλιαρό νερό
•40 γρ νωπή μαγιά
•3 κ.σ γάλα εβαπορέ
•1 κ.σ μέλι
•3 κ.σ ζάχαρη
•2 κ.σ βιτάμ
•1 κ.γ αλάτι
•σταφίδες μαύρες ή ξανθές
•1 πρέζα κανέλα
•1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα
•σουσάμι
.
Εκτέλεση:
•Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό με την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί
•Προσθέτουμε  την ζάχαρη,το μέλι,το γάλα ανακατεύουμε,σκεπάζουμε με μια πετσέτα και 15 λεπτά
•Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το αλάτι και το βιτάμ και το τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό
•Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
•Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα
•Ρίχνουμε όσες σταφίδες θέλουμε και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στην ζύμη
•Πλάθουμε μικρά ψωμάκια,τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 1 ώρα
•Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
.
olgascuisine.blogspot.gr