Yλικά συνταγής
- 1800γρ. κατσικίσιο μπούτι
- 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κιλό πατάτες
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
[babyPostAd]Διαδικασία συνταγής
- Κάνουμε τρύπες με ένα μαχαιράκι στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο και λίγο βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι και το αλείφουμε με μουστάρδα και ρίγανη.
- Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μέγεθος μπουκιάς. Τα βάζουμε στη γάστρα και από πάνω το κατσικάκι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί και προσθέτουμε το κλαδάκι δενδρολίβανου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Πηγή: Cooklos.gr