Κατσικομακαρονάδα: Ένα από τα νοστιμότερα πιάτα της ελληνικής παράδοσης

katsiko

Το ίδιο φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε και με μοσχάρι και αντί για μακαρόνια να χρησιμοποιήσετε χυλοπίτες

Αν την προτιμάς έτοιμη, την ωραιότερη κατσικομακαρονάδα στα μαγαζιά της Αθήνας την φτιάχνει το εστιατόριο Θάμα , Μεσογείων 242, στο Χολαργό, 211 0139951

YΛΙΚΑ

1 κιλό κατσικάκι σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό ντομάτες φρέσκες
τριμμένες
5 γαρίφαλα
Eλαιόλαδο για σοτάρισμα
Aλατοπίπερο
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κατσικάκι σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Αφού πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές του, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μαζί με το κρέας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τα γαρίφαλα, λίγο νερό και το σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Λίγο πριν γίνει το κατσικάκι, βράζουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε με μπόλικη χωριάτικη μυζήθρα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr