Κέικ για μωρά χωρίς ζάχαρη & αυγά!
Το κέικ είναι κατάλληλο και για χορτοφάγους / Vegans. Η γλυκιά του γεύση προέρχεται αποκλειστικά από τις σταφίδες και τα άλλα φρούτα που περιέχει!
[babyPostAd]Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 10′
Χρόνος ψησίματος: 30′
ΥΛΙΚΑ:
- 1 μεγάλο μήλο
- 1 φλ. σταφίδες
- δύο-τρία ξερά σύκα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο
- 1½ κ.γλ. κανέλα
- 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 4½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (σημ.: υπάρχει ένα χωρίς φωσφορικά άλατα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αλείφετε με λάδι ένα ταψάκι ή πυρέξ διαμέτρου 20εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°
- Καθαρίζετε το μήλο και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προαιρετικά το μαγειρεύετε πρώτα λίγα λεπτά στον ατμό
- Ψιλοκόβετε τις σταφίδες και τα ξερά σύκα στο μούλτι
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βράζετε το λάδι ή το βιτάμ με τα φρούτα και την κανέλα για 7-8 λεπτά και το βγάζετε από το μάτι να κρυώσει λίγο
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα φρούτα, ανακατεύοντας ελαφρά
- Στρώνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά
Τips:
- Το κέικ που μπορούν να απολαύσουν μωρά από την ηλικία που μπορούν να τρώνε ψωμί (από 7-9 μηνών περίπου)
- Έχει γεύση κάπως σαν σταφιδόψωμο
- Θέλει λίγη προσοχή το ψήσιμο γιατί είναι ανάλογα τον φούρνο, αν το αφήσεις πολύ μπορεί να είναι σαν ξεροψημένο και να πικρίσει λίγο
Πηγή: mitrikosthilasmos.com