Κι όμως, τόσα χρόνια κόβετε εντελώς λάθος το κέικ σας
Το γνωρίζετε πως ο περισσότερος κόσμος κόβει λάθος ένα στρογγυλό κέικ; Ο γνωστός επιστήμονας Alex Bellos δημοσίευσε σε περιοδικό της εποχής του, το 1906, τον επιστημονικό και σωστό τρόπο για να κόψετε ένα στρογγυλό κέικ.
Συνήθως ο περισσότερος κόσμος συνηθίζει να κόβει ένα τριγωνικό κομμάτι στο κέικ του και να βάζει το υπόλοιπο στο ψυγείο. Με αυτό το κόψιμο, το κέικ σας παραμένει φρέσκο αλλά οι άκρες του που έχουν κοπεί ξεραίνονται γρήγορα.
Ο σωστός τρόπος
Κόψτε το κέικ σας κατά μήκος και αφαιρέστε ένα κομμάτι. Στη συνέχεια ενώστε τα κομμάτια που έμειναν ώστε να μην υπάρχουν κενά και βάλτε το στο ψυγείο. Αν θέλετε να κόψετε και άλλο κομμάτι, γυρίστε το κέικ και κόψτε κάθετα ένα κομμάτι. Ενώστε και πάλι και συνεχίστε να κόβετε με αυτόν τον τρόπο.
Έτσι το κέικ σας θα παραμείνει πιο φρέσκο για περισσότερες μέρες και θα το ευχαριστηθείτε καλύτερα. Ακολουθήστε την ίδια μέθοδο κοψίματος και σε ορθογώνια κέικ ή τούρτες.
Πηγή: Spirossoulis.com