Κίνα: «Ανάδοχοι γονείς» προσφέρουν αγάπη σε εγκαταλελειμμένα και με ειδικές ανάγκες παιδιά
Οι θετοί γονείς ζουν στο Ινστιτούτο και εκτός από την καθημερινή φροντίδα, εκπαιδεύονται για το πώς να μεγαλώνουν ένα παιδί με αναπηρία ενώ το ίδρυμα επικεντρώνεται στην ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση και την αποκατάσταση των παιδιών
Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα
[babyPostAd]Στις 7 κάθε πρωί ο 56χρονος Τζινγκ Φενγκγίνγκ και η σύζυγός του Τζανγκ Γιουμπίνγκ ξυπνούν τα τέσσερα υιοθετημένα παιδιά τους και την επόμενη μία ώρα τα ντύνουν και τα ταϊζουν. Στις 8 αρχίζουν τα μαθήματα στο Ινστιτούτο Πρόνοιας Παιδιών.Το ζευγάρι έχει αφιερώσει τα τελευταία οκτώ χρόνια στην φροντίδα των εγκαταλελειμμένων παιδιών στο σπίτι τους, στο Ινστιτούτο Πρόνοιας των Παιδιών στην Χοχότ της Αυτόνομης Περιφέρειας Εσωτερικής Μογγολίας της Βόρειας Κίνας. Το 2009, το Ινστιτούτο απασχολούσε το ζευγάρι με την ιδιότητα των θετών γονέων για τέσσερα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Ζει σε ένα σπίτι με τρία υπνοδωμάτια μέσα στο Ινστιτούτο και είναι υπεύθυνο για την καθημερινή φροντίδα των παιδιών έως ότου εγκριθεί η νόμιμη υιοθεσία τους ή έως ότου γίνουν 18 χρονών. Το ζευγάρι λαμβάνει κάθε μήνα περίπου 1.800 γιουάν (περίπου 270 δολάρια ΗΠΑ) για κάθε παιδί και τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν υιοθετήσει 18 παιδιά. Την περίοδο αυτή φροντίζουν τον Σονγκσόνγκ, ένα τετράχρονο αγόρι που γεννήθηκε πρόωρα, και άλλα τρία παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα υπόλοιπα 14 παιδιά βρήκαν μόνιμες οικογένειες ή μεταφέρθηκαν σε άλλα σπίτια κοινωνικής πρόνοιας όταν έγιναν 18 χρόνων. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του Ινστιτούτου ο Τζινγκ έκανε διάφορες δουλειές για να βγάλει χρήματα.
«Στην αρχή το μόνο που ήθελα ήταν να έχω μια σταθερή δουλειά. Τώρα όμως νοιώθω καλά δίνοντας σε αυτά τα παιδιά οικογενειακή αγάπη. Το 2009, το Ινστιτούτο Πρόνοιας των Παιδιών στην Χοχότ ξεκίνησε το πρόγραμμα «Προσομοίωση Οικογένειας» σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τα παιδιά να λάβουν την κατάλληλη γονική μέριμνα. Στο Ινστιτούτο ζουν οκτώ ζευγάρια και το κάθε ένα φροντίζει τέσσερα εγκαταλελειμμένα ή με ειδικές ανάγκες παιδιά. Όλα τα ζευγάρια είναι μεταξύ 45 και 55 ετών και έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον εννέα χρόνια τυπικής εκπαίδευσης.
Οι θετοί γονείς ζουν στο Ινστιτούτο και εκτός από την καθημερινή φροντίδα, εκπαιδεύονται για το πώς να μεγαλώνουν ένα παιδί με αναπηρία ενώ το ίδρυμα επικεντρώνεται στην ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση και την αποκατάσταση των παιδιών. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να απολαμβάνουν τα παιδιά τη ζεστασιά ενός σπιτιού και μίας οικογένειας όσο το δυνατόν περισσότερο, και να τα βοηθούν στην επαφή τους με τα μέλη της οικογένειάς τους.
«Τα παιδιά χωρίς σωστή γονική μέριμνα έχουν τάση να απομονώνονται και να γίνονται βίαια, γι’ αυτό δοκιμάζουμε αυτήν την μέθοδο» λέει η Ζανγκ Γιαν.
«Με τη φροντίδα των ανάδοχων γονιών τους αρκετά ευαίσθητα παιδιά που έχουν κλειστεί στον εαυτό τους νοιώθουν τη ζεστασιά της οικογενειακής ζωής και μαθαίνουν να επικοινωνούν με τους άλλους» προσθέτει η Ζανγκ.
Ο Σονγκσόνγκ ήταν τυχερός που βρέθηκε στο σπίτι του Τζινγκ. Από ένα άρρωστο εγκαταλελειμμένο βρέφος που ήταν, τώρα έχει γίνει ένα υγιές νεαρό αγόρι χάρη στη μακρόχρονη φροντίδα της οικογένειας Τσινγκ.
«Σήμερα ο Σονγκσόνγκ είναι υγιής, πολλές οικογένειες θα είναι πρόθυμες να τον υιοθετήσουν. Είμαι χαρούμενος που θα έχει τη δική του οικογένεια, παράλληλα όμως νοιώθω λυπημένος που τον βλέπω να μας αφήνει σύντομα» λέει ο Τζινγκ.
Τα βιολογικά παιδιά του Τζινγκ, μία κόρη και ένας γιος, είναι ήδη παντρεμένα και ζουν στην Χοχότ και έρχονται συχνά να δουν τους γονείς τους και τα υιοθετημένα αδέλφια τους.
« Η αγάπη που τους προσφέρουμε είναι ειλικρινής και αληθινή. Μετά από τόσα χρόνια είμαστε ήδη μία οικογένεια» λέει ο Τζινγκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το διαβάσαμε στο protothema.gr