Λαχταριστά μπισκότα Gingerbread: Κατάλληλα για μωρά από 9 μηνών!
Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή για μπισκότα Gingerbread! Τα παιδιά θα αγαπήσουν να ξετυλίξουν τη ζύμη και να κόψουν τα σχήματα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν με τη διακόσμηση, για την οποία, θα χρειαστείτε ένα κορνέ εξοπλισμένη με ένα μικρό, στρογγυλό ακροφύσιο.
[babyPostAd]
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά (και 45 λεπτά να κρυώσουν)
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 20 μπισκότα
Κατάλληλο από 9 μηνών
Υλικά:
- 90 γρ. βούτυρο
- 65 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 30 γρ. αυγό (περίπου 1 αυγό)
- 65 γρ. μελάσα
- 200 γρ. απλό αλεύρι, και λίγο επιπλέον για πασπάλισμα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 κ.γ τζίντζερ
- 1/4 κ.γ μσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ αλάτι
Διακόσμηση
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα μίξερ μέχρι να γίνει ελαφριά κρέμα και στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και τη μελάσα και συνεχίστε με το χτύπημα.
- Μετρήστε τα υπόλοιπα στεγνά συστατικά σε ένα ξεχωριστό μπολ. Προσθέστε σταδιακά τα στεγνά συστατικά στο μείγμα του βουτύρου και της ζάχαρης, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια μαλακή ζύμη.
- Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και μεταφέρετε τη στο ψυγείο για περίπου 45 λεπτά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C και βάλτε λαδόκολλα σε 2 ταψάκια
- Βγάλτε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας
- Κόψτε τα σχήματα χρησιμοποιώντας ένα κόφτη ή μια κουπατ, τοποθετήστε τα στη λαδόκολλα πάνω στο ταψί και στη συνέχεια ψύξτε ξανά στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί (περίπου 45 λεπτά).
- Ψήστε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και ελαφρώς χρυσά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί .
- Για να κάνετε το γλάσο, χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη και το νερό μαζί σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα μιξερ. Βάλτε το γλάσο στο κορνέ και διακοσμήστε τα μπισκότα σας!
Καλή επιτυχία!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή