Μια υπέροχη συνταγή για μια λαχταριστή τάρτα cheesecake nutella’s γαρνιρισμένη με σοκολατάκια Ferrero Rocher.
Υλικά
•250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
•100 γρ. βιτάμ
•500 γρ. μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
•100 γρ. ζάχαρη άχνη
•1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
•370 γρ. Nutella
•8 σοκολατάκια Ferrero Rocher [προαιρετικά] [*]
Εκτέλεση
1.Χτυπάτε στο multi τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα βάζετε σε μπολ. Λειώνετε το βιτάμ το προσθέτετε στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Τοποθετείτε το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. το πιέζετε στη βάση και στα τοιχώματα ισομερώς. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώνει μέχρι να φτιάξετε το μείγμα nutella’s cheese cake.
2.Χτυπήστε με μίξερ χειρός το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει και σχηματισθεί ένα λείο μείγμα χωρίς σβώλους. Προσθέτουμε στο μείγμα και τη νουτέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
3.Σε άλλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί προσθέστε τη στο μείγμα και χτυπήστε για 1/2′.
4.Βάζετε το nutella’s cheesecake στο ταψάκι με τη βάση μπισκότου και το απλώνετε με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Θρυμματίζετε τα δύο από τα 6 Ferrero Rocher και πασπαλίζετε το γλυκό. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα 6 βάζοντάς τα περιμετρικά στο γλυκό. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρετε.
[*] Εναλλακτικά αντί για Ferrero Rocher θρυμματίστε μπισκότα σε ψιλά κομματάκια και γαρνίρετε.
Πηγή:sintayes.gr