Λαχταριστό γλυκό, έτοιμο σε 10 λεπτά !
Υλικά συνταγής
- 2 φλ. τριμμένο μπισκότο
- 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
- 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1+3/4 φλιτζ. γάλα κρύο
- 1 φάκελο 100 γρ. Garni Βανίλια
- κουβερτούρα ή νιφάδες κουβερτούρας
Γλυκό της τελευταίας στιγμής! Σοκολατένιο μπολάκι fererro που τρώγεται!(Βίντεο)
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.
2. Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα. Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες. Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.
3. Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας. Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Extra tip: Αυτή η βάση γίνεται με δύο τρόπους. Μπορούμε να ψήσουμε τη βάση, αφού τη στρώσουμε στη φόρμα, για 15΄-20΄στους 180 C, να την αφήσουμε να κρυώσει κι έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού. Εγώ σας το δίνω με τον εύκολο τρόπο: απλά, στρώνουμε τη βάση και την παγώνουμε.
Ετοιμάζουμε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία
Mερίδες: 6
ΧρόνοςΠροετοιμασίας: 10 λεπτά
ΧρόνοςΚατάψυξης: 60 λεπτά
Πηγή: argiro.gr