Η φιλία είναι εύκολη για κάποια παιδιά ενώ για άλλα όχι.
Εννοείται πως δεν μπορείτε να αναγκάσετε το παιδί σας να κάνει φίλους αλλά μπορείτε να το ενθαρρύνετε.
Αρχικά ενισχύστε την αυτοπεποίθησή του. Μην μιλάτε αρνητικά για τον εαυτό του και τονίστε του τα θετικά σημεία της προσωπικότητάς του.
Αν θέλετε να δώσετε το καλό παράδειγμα, περάστε χρόνο με τους δικούς σα φίλους. Αφήστε το παιδί σας να βλέπει πως συμπεριφέρεστε και να δει την φιλία πιο θετικά.
Κάντε παιχνίδια ρόλων. Σκεφτείτε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις έτσι ώστε να μάθει πώς να αντιδρά κοινωνικά. Για παράδειγμα αν ένα παιδί κάθεται μόνο του στο διάλειμμα και πως θα προσέγγιζε το συγκεκριμένο παιδί.
Οργανώστε φιλικές επισκέψεις. Για παράδειγμα κανονίστε με μια φίλη σας να έρθει στο σπίτι σας με τα παιδιά της ή να πάτε εσείς. Έτσι θα έχει την ευκαιρία να παίξει, να μιλήσει και να νιώσει πιο άνετα κοινωνικά.
Παρατηρήστε την συμπεριφορά της και εστιάστε σε αρνητικά χαρακτηριστικά. Αν για παράδειγμα είναι εγωίστρια φροντίστε να αλλάξει αυτό και να το συζητήσετε.
Το καλύτερο μέρος για να γνωρίσει φίλους είναι οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Η ομαδική συμμετοχή ενισχύει την φιλία και τις κοινωνικές σχέσεις.
Μια καλή ιδέα θα ήταν να συζητήσετε με το παιδί σας για τους φίλους του και τι μπορεί να πάει λάθος. Μιλήστε και δώστε τις λύσεις σε διάφορα πιθανά προβλήματα.
Δεν είναι κακό να μιλήσετε με έναν ειδικό σύμβουλο αν δεν βρίσκετε λύση.Μια δεύτερη γνώμη είναι πάντα χρήσιμη.
Πάντα να θυμάστε πως όλα διορθώνονται με αρκετή προσπάθεια και υπομονή.
babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα
Αγαπητοί μπαμπάδες, σε ότι αφορά τον ρομαντισμό, τα έχετε κάνει θάλασσα!
Υπερέμεση εγκυμοσύνη:Πάλεψα, επέζησα και έσωσα το παιδί μου…
10 + Δυνατές Φωτογραφίες που Δείχνουν Πως είναι να Γίνεσαι Μαμά