Μία πανεύκολη συνταγή για στριφτή ταχινόπιτα που θα λατρέψετε

Μία πανεύκολη συνταγή για στριφτή ταχινόπιτα που θα λατρέψετε

στριφτή ταχινόπιτα

Υλικά συνταγής

[babyPostAd]cookon:
περισσότερο από 90 λεπτά
ταψί
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε σε μούλτι το ταχίνι μαζί με το μέλι, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
  2. Αλείφουμε ένα στρόγγυλο ταψί με λίγο λάδι. Παίρνουμε ένα φύλλο, βάζουμε στην άκρη της μιας πλευράς του γέμιση και πασπαλίζουμε με καρύδια. Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να τυλίγουμε σφιχτά γιατί θα φουσκώσει λίγο και η γέμιση.
  3. Ξεκινάμε το στρώσιμο των φύλλων από την εξωτερική πλευρά του ταψιού. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και φτιάχνουμε ένα μεγάλο σαλιγκάρι στο ταψί. Αλείφουμε με λίγο λάδι από πάνω τα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC-160oC, μέχρι να ροδίσει η ταχινόπιτα. Θα χρειαστεί περίπου 35-40 λεπτά.
  4. Αφού κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες:

  1. Ταχίνι («ταχίν» στα τούρκικα) ονομάζεται ο πολτός του σησαμιού. Είναι ένα αμιγώς φυσικό προϊόν και παρασκευάζεται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα συστατικά που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού και δικαίως θεωρείται μια «υπερτροφή».
  2. Το ταχίνι είναι ένα προϊόν εξαιρετικής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσιο σε πρωτείνες, βιταμίνες Β και Ε, υδατάνθρακες, αμινοξέα, σίδηρο, φώσφορο και χαλκό. Η περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο και κάλιο, βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, τα Ω3 λιπαρά οξέα του συγκρατούν σε φυσιολογικά επίπεδα τη χοληστερίνη, ενώ το ασβέστιο που περιέχει συμβάλει στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης. Τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί ότι το ταχίνι έχει αντικαρκινική δράση και πιθανόν να δρα ανασταλτατικά στο διαβήτη, τη νόσο Αλτσχάιμερ και σε παθήσεις της καρδιάς.

cooklos

Πηγή:cooklos.gr