Κάτι ελαφρύ, μικρό αλλά εξαιρετικά απολαυστικό! Μini μπισκότα με ολόκληρο φουντούκι και επικάλυψη σοκολάτας,
για να απολαμβάνετε μικρές δόσεις σοκολάτας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας!
.
Συστατικά
Υλικά για μπισκότο
80γρ. βούτυρο
80γρ. ζάχαρη
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
.
Υλικά για τη γέμιση και την επικάλυψη
250γρ. Κουβερτούρα ΙΟΝ κλασσική
35 φουντούκια ολόκληρα
.
Οδηγίες
1. Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε δυνατά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
2. Έπειτα ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αυγό χτυπώντας πια σε μέτρια ταχύτητα.
3. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη.
4. Παίρνετε 10γρ. από τη ζύμη, την ανοίγετε με το χέρι σας και φυλακίζετε μέσα ένα ολόκληρο φουντούκι.
5. Έπειτα τη σμιλεύετε με το χέρι σας και της δίνετε μορφή μπαλίτσας.
6. Συνεχίζετε έτσι και με την υπόλοιπη ζύμη και τα φουντούκια.
7. Τοποθετείτε τις μπαλίτσες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 170º για 15’. Τα μπισκότα σας είναι έτοιμα.
8. Σε ένα μπεν μαρί ρίχνετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη για να λιώσει.
9. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα τα βουτάτε με τη βοήθεια ενός κουταλιού στο γλάσο σοκολάτας και τα βάζετε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
10. Τα βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα για να παγώσει η σοκολάτα και σερβίρετε. Τον χειμώνα διατηρούνται και εκτός ψυγείου.
.
Μερίδες : 35
Έτοιμο σε :30 Λεπτά
.
Πηγή:ionsweets.gr