Μήπως να το σκεφτείς καλύτερα πριν αγοράσεις το σύστημα ενδοεπικοινωνίας του μωρού;

Μήπως να το σκεφτείς καλύτερα πριν αγοράσεις το σύστημα ενδοεπικοινωνίας του μωρού;

σύστημα ενδοεπικοινωνίας του μωρού

Ξεκινώντας τις… προγεννητικές αγορές κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, σίγουρα το μάτι σου θα “πέσει” πάνω σε σούπερ εξελιγμένα συστήματα ενδοεπικοινωνίας, δηλαδή τα ηλεκτρονικά μόνιτορ με ήχο ή και με εικόνα, ιδανικά για να ελέγχεις ανά πάσα στιγμή το μωρό σου, όταν δεν είσαι στο ίδιο δωμάτιο με εκείνο. Και ενώ ο σκοπός αυτών των μηχανημάτων είναι η ασφάλεια του μικρού σου, ώστε να γνωρίζεις πότε κοιμάται και πότε ξυπνάει, ακόμη και πότε κουνάει τα χεράκια και τα ποδαράκια του, παρ’ όλα αυτά μπορεί να βάζεις στην ζωή και το σπίτι σας ένα μεγάλο κίνδυνο. Ποιος είναι αυτός; Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, οι συσκευές ασφαλείας αυτού του τύπου είναι “βορά” στα χέρια των hackers!

[babyPostAd]Η μελέτη που διενεργήθηκε από εξειδικευμένους προγραμματιστές και ειδικούς της διαδικτυακής ασφάλειας, κατέληξε ότι πολλές κοινές ηλεκτρονικές συσκευές που συναντάμε σε όλα τα νοικοκυριά, αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο χακαρίσματος, εξαιτίας των χαμηλών ή και ανύπαρκτων παραμέτρων ασφαλείας στο λογισμικό τους! Όπως εξηγεί ο Δρ, Yossi Oren, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ben-Gurion στο Ισραήλ και επικεφαλής της εν λόγω έρευνας: “Είναι πραγματικά τρομακτικό το πόσο εύκολα μπορεί ένα εγκληματίας να αποκτήσει έλεγχο των συσκευών μας”.

Η ερευνητική ομάδα του Oren εξέτασε μια σειρά “έξυπνων” οικιακών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας, των καμερών ασφαλείας και των θυροτηλεφώνων. Τα ευρήματά τους απέδειξαν πως οι περισσότερες από αυτές ήταν πολύ εύκολο να υποκλαπούν. Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι πως παρ’ ό,τι συνδέονται στο internet ως “smart” συσκευές, ωστόσο δεν διαθέτουν τα κατάλληλα passwords για να προστατεύονται από εγκληματικές ενέργειες.

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν, λοιπόν, οι ειδικοί; Πέρα από την αλλαγή των passwords σε πιο προσωποποιημένους κωδικούς από τον εκάστοτε καταναλωτή και χρήστη στων συσκευών, ο Oren επισημαίνει την ανάγκη αναβάθμισης των παραμέτρων ασφαλείας από τους ίδιους τους κατασκευαστές. Επιπλέον, ίσως θα ήταν καλή ιδέα, να προμηθευόμαστε συστήματα ενδοεπικοινωνίας που δεν είναι απαραίτητα “smart” και δεν συνδέονται οπωσδήποτε στο internet.

Πηγή:tlife.gr