Το μωρό σήμερα τρώει φρουτόκρεμα με λωτό, βανίλια και κανέλα!
[babyPostAd]Βρείτε μοναδικές προτάσεις & προσφορές για όλο το σπίτι – Χαλιά – Λευκά Είδη – Φωτιστικά – Έπιπλα
Υλικά:
- 6 λωτοί
- 1-2 νερό, ζωμό λαχανικών ή μητρικό γάλα
- μια ιδέα κανέλα
- 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 και βάλτε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
- Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τους λωτούς. Κόψτε το μισό οριζόντια και τοποθετήστε από την πλευρά της φλούδας κάτω στο ταψί. Πασπαλίστε με κανέλα και ψήστε για 10-15 λεπτά. Αφήστε λίγο να κρυώσει.
- Τοποθετήστε τους λωτούς σε επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά. Ενώ ανακατεύετε προσθέστε νερό/ζωμό/μητρικό γάλα, εάν χρειάζεται, για να έχετε την επιθυμητή υφή στην φρουτόκρεμα σας.
- Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και γιαούρτι για μια εναλλακτική συνταγή!
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή