Τα ανάποδα κέικ είναι εντυπωσιακά και πολύ αγαπητά σε όλους. Φέρνουμε λοιπόν τα πάνω-κάτω επιλέγοντας αυτή τη φορά να καραμελώσουμε μήλα για να το κάνουμε ακόμα πιο νόστιμο!
Υλικά
- 230γρ. αλεύρι μαλακό
- 50γρ. ζάχαρη άχνη
- 7γρ. μπέικιν πάουντερ
- 280γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
- 4 αβγά
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 150γρ. μήλο σε κύβους
- 2 μήλα σε ροδέλες
- 120ml κρέμα γάλακτος
- 25ml κονιάκ
- 1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη στο ταψί και στρώνετε τις ροδέλες μήλου.
Βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά σε ένα σκεύος και ανακατεύετε με σύρμα.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκάλι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές.
Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τους κύβους μήλου, ανακατεύετε ξανά και ρίχνετε το μίγμα στο ταψί στο οποίο έχετε στρώσει τις ροδέλες.Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Ξεφορμάρετε το κέικ ενώ είναι ακόμα χλιαρό.
olivemagazine.gr