To Lurpak και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης διοργάνωσαν την Τετάρτη 04/02/15 σεμινάριο ενημέρωσης παιδιών και γονέων για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, σεφ του Lurpak, και η Βαλεντίνα Σωκράτους, του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης
Έπαιξαν – Παιχνίδια γνωριμίας
Που στόχο είχαν το δέσιμο της ομάδας και καλλιέργεια ευχάριστου κλίματος
Δημιούργησαν δράση με λέξεις και θεατρικό παιχνίδι για τα πλεονεκτήματα του πρωινού
Με στόχο γονείς και παιδιά να εντοπίσουν τα θετικά ενός ισορροπημένου πρωινού και η κάθε ομάδα να παρουσιάσει την δική της πρόταση.
Μαγείρεψαν στο εργαστήρι Μαγειρικής του Μουσείου
Οι μικροί μάγειρες πήραν ποδιές, σκούφους και χωρίστηκαν σε 3 ομάδες
Η κάθε ομάδα δημιούργησε την δική της πρόταση για ένα υγιεινό πρωινό με τα προτεινόμενα υλικά που τους δόθηκαν όπως:
Μέλι, πετιμέζι, γάλα, βούτυρο, τυρί, ψωμάκια, αυγά, κανέλα, κακάο, ταχίνι.
Στο τέλος οι μικροί μας φίλοι μαγείρεψαν με τον Αλέξανδρο και την Βαλεντίνα αφράτες τηγανίτες με βούτυρο Lurpak.
Φωτογραφία με την κα Αγγέλα Γιαννακίδου
Στόχος: Η εμπλοκή των παιδιών και των γονέων στη διαδικασία του πρωινού και η κατανόηση σημαντικότητας του για το ξεκίνημα της ημέρας μας.
babyradio.gr Κατερίνα Π.