Ο σεφ του Lurpak Αλέξανδρος Παπανδρέου και οι μικροί μάγειρες. (Φωτογραφίες)

lurpac 1

To Lurpak και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης διοργάνωσαν την Τετάρτη 04/02/15 σεμινάριο ενημέρωσης παιδιών και γονέων για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, σεφ του Lurpak, και η Βαλεντίνα Σωκράτους, του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης

Έπαιξαν – Παιχνίδια γνωριμίας

Που στόχο είχαν το δέσιμο της ομάδας και καλλιέργεια ευχάριστου κλίματος

lurpac2

lurpac 3

Δημιούργησαν δράση με λέξεις και θεατρικό παιχνίδι για τα πλεονεκτήματα του πρωινού

Με στόχο γονείς και παιδιά να εντοπίσουν τα θετικά ενός ισορροπημένου πρωινού και η κάθε ομάδα να παρουσιάσει την δική της πρόταση.

Μαγείρεψαν στο εργαστήρι Μαγειρικής του Μουσείου

lurpac 4

Οι μικροί μάγειρες πήραν ποδιές, σκούφους και χωρίστηκαν σε 3 ομάδες

Η  κάθε ομάδα δημιούργησε την δική της πρόταση για ένα υγιεινό πρωινό με τα προτεινόμενα υλικά που τους δόθηκαν όπως:

Μέλι, πετιμέζι, γάλα, βούτυρο, τυρί, ψωμάκια, αυγά, κανέλα, κακάο, ταχίνι.

lurpac 5

Στο τέλος οι μικροί μας φίλοι μαγείρεψαν με τον Αλέξανδρο και την Βαλεντίνα αφράτες τηγανίτες με βούτυρο Lurpak.

lurpac 6

Φωτογραφία με την κα Αγγέλα Γιαννακίδου

Στόχος: Η εμπλοκή των παιδιών και των γονέων στη διαδικασία του πρωινού και η κατανόηση σημαντικότητας του για το ξεκίνημα της ημέρας μας.

babyradio.gr Κατερίνα Π.