Παγωμένο Γιαούρτι: Όσα πρέπει να ξέρετε για την “υγιεινή” απόλαυση του καλοκαιριού!
Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι μας έχουμε μια έντονη επιθυμία για δροσερές απολαύσεις από τις οποίες δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους παγωτό ή το παγωμένο γιαούρτι που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει φανατικό κοινό.
[babyPostAd]Παγωτό ή Frozen Yogurt;
Το παγωμένο γιαούρτι ή Frozen Yogurt, όπως συνηθίζουμε να το λέμε, θεωρείται ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στο παγωτό. Η περιεκτικότητά του σε λιπαρά είναι χαμηλότερη από εκείνη του παγωτού και, συνεπώς, είναι ελαφρώς χαμηλότερο σε θερμίδες.
Ωστόσο, το παγωμένο γιαούρτι μπορεί συχνά να περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα σακχάρων και αυτό επειδή επιδέχεται μεγαλύτερη επεξεργασία κατά την παρασκευή του από το παγωτό.
Οι συμβουλές μας
Αντιμετωπίστε το παγωμένο γιαούρτι ως απόλαυση, όπως και το παγωτό. Κερδίζει στη μάχη με τα λιπαρά, αλλά όχι και στη μάχη με τα σάκχαρα, οπότε καλό θα ήταν να το καταναλώνετε άφοβα σε μικρές ποσότητες μια στο τόσο, αλλά να αποφύγετε στα πλαίσια της καθημερινής σας διατροφής.
Καθώς το παγωμένο γιαούρτι και το παγωτό είναι σε μεγάλο βαθμό στο ίδιο επίπεδο, μπορείτε να απολαμβάνετε περιστασιακά λίγο παγωτό, εάν το επιθυμείτε. Αν πάτε για παγωτό, προτιμήστε ένα παγωτό καλής ποιότητας που δεν παράγεται από γαλακτωματοποιητές.
Επιμέλεια κειμένου για το Babyradio: Σοφία Τελιάκη