Πανεύκολη μαρμελάδα φράουλα για πεντανόστιμα πρωινά
Υλικά συνταγής
- 1¼ κιλό φράουλες καθαρισμένες
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
[babyPostAd]λιγότερο από 90 λεπτά
ταψί
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: Μας δίνει περίπου 4 βαζάκια (200 – 250 γρ. το καθένα)
Διαδικασία συνταγής
- Αυτή η μαρμελάδα φράουλα είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται να καθόμαστε πάνω από την κατσαρόλα μια και την φτιάχνουμε σε ταψί.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς.
- Προσθέτουμε σε βαθύ ταψί τον πολτό τους (φουσκώνει, γι’ αυτό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του ταψιού η ποσότητα μας).
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Εξαρτάται φυσικά και από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
- Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τη μαρμελάδα ζεστή και κλείνουμε τα βάζα όταν κρυώσει.
Πηγή:cooklos.gr