Παραδοσιακά, ποντιακά πισία της γιαγιάς!

Παραδοσιακά, ποντιακά πισία της γιαγιάς!

pisia

[babyPostAd]Υλικά για τη ζύμη:

1 ποτήρι γάλα

0.5 ποτήρι νερό

1 αυγό

1 φακ. ξερή μαγιά

1 κ.σ λάδι

1 κ.σ ζάχαρη

ο,5 κ.γ αλάτι

αλεύρι όσο σηκώσει

α) Υλικά για γέμιση με τυρί:

200 γρ. φέτα

1 αυγό

μαύρο πιπέρι

β) Υλικά για γέμιση με πατάτα:

0,5 κιλό πατάτες

1 κρεμμύδι

λίγο μαϊντανό

2 πρέζες αλάτι

1 πρέζα πιπέρι.

Βράζουμε τις πατάτες και αφού τις ξεφλουδίσουμε τις λιώνουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει το μείγμα.

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό ή γάλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι ώστε να γίνει μια μέτρια (ούτε σφιχτή,ούτε μαλακή) ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα με τη χλαγού (τον πλάστη).

DSC03297

Κόβουμε με ένα φλυτζάνι του τσαγιού τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια,DSC03298

βάζουμε στο κέντρο την γέμιση της επιλογής μας και τα κλείνουμε πατώντας τα γύρω γύρω με ένα πιρούνι.

διαφορα-061

Περιμένουμε να κάψει το λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βασιλειάδου Ευθυμία για το babyradio.gr

Διαβάστε ακόμη:

Παραδοσιακά, Ποντιακά Ωτία της Γιαγιάς!