Παραδοσιακά, ποντιακά πισία της γιαγιάς!
[babyPostAd]Υλικά για τη ζύμη:
1 ποτήρι γάλα
0.5 ποτήρι νερό
1 αυγό
1 φακ. ξερή μαγιά
1 κ.σ λάδι
1 κ.σ ζάχαρη
ο,5 κ.γ αλάτι
αλεύρι όσο σηκώσει
α) Υλικά για γέμιση με τυρί:
200 γρ. φέτα
1 αυγό
μαύρο πιπέρι
β) Υλικά για γέμιση με πατάτα:
0,5 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι
λίγο μαϊντανό
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι.
Βράζουμε τις πατάτες και αφού τις ξεφλουδίσουμε τις λιώνουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει το μείγμα.
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό ή γάλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι ώστε να γίνει μια μέτρια (ούτε σφιχτή,ούτε μαλακή) ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα με τη χλαγού (τον πλάστη).
Κόβουμε με ένα φλυτζάνι του τσαγιού τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια,
βάζουμε στο κέντρο την γέμιση της επιλογής μας και τα κλείνουμε πατώντας τα γύρω γύρω με ένα πιρούνι.
Περιμένουμε να κάψει το λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βασιλειάδου Ευθυμία για το babyradio.gr