To παιδί σου θα αρχίσει πολύ ξαφνικά να μετακινείται στους χώρους του σπιτιού με μεγάλη ευκολία. Εκεί που έκανε μικρά διστακτικά βήματα, τώρα είναι έτοιμο να οργώσει το σπίτι! Η εξέλιξη αυτή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από πλευράς σου, ειδικά σε χώρους όπως είναι το σαλόνι όπου κινείστε και κάθεστε, όπως οι περισσότερες οικογένειες, γύρω από το τραπέζι του. Τι πρέπει να προσέξεις και ποια επικίνδυνα για το παιδί πράγματα πρέπει να απομακρύνεις;
Αρχικά, πρέπει να βγάλεις από το χώρο κάθε τι αιχμηρό, με απότομες γωνίες και επικίνδυνα τελειώματα. Διακοσμητικά όπως χαρτοκόπτες-ακόμα και στο κουτί τους- ή ρόδια και άλλα παρόμοια δεν έχουν θέση στο τραπέζι. Είναι καλύτερο να ρίξεις την ποιότητα της διακόσμησης ακόμα και στα πιο μάξιμαλ σπίτια, για να μην κινδυνεύσει το παιδί σου. Μπορεί να οου φαίνεται απίθανο κάποιο αντικείμενο να προκαλέσε ατύχημα, όμως ποτέ δεν ξέρεις!
Για τον ίδιο λόγο πρέπει να αφαιρέσεις και τα πολύ βαριά βιβλία, βάζα ή τασάκια, που ενώ νομίζεις ότι είναι δύσκολο να τα σηκώσει, θα εκπλαγείς με τη δύναμη που μπορεί να δείξει ξαφνικά. Επίσης, αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να τα σύρει ή να τα ρίξει, με κίνδυνο να πέσουν πάνω του όταν είναι καθισμένο.
Σημαντικό είναι να μην αφήνεις και αντικείμενα όπως τσιγάρα, λίμες, ψαλιδάκια και άλλα που ενώ η θέση τους δεν είναι το τραπέζι του σαλονιού, μπορεί να ξεχαστούν εκεί. Σαφώς τα κεριά πρέπει να είναι σβησμένα, την ίδια στιγμή που κομπολόγια και άλλα αντικείμενα με σκοινιά ή σπάγγους πρέπει να πηγαίνουν στα συρτάρια γιατί ενέχουν επίσης κίνδυνο.
Καλό είναι να μην τρώτε σε αυτό το τραπέζι γιατί ξεχνιούνται μαχαίρια, πηρούνια και ποτήρια χωρίς να είναι ιδιαίτερα ασφαλές κάτι τέτοιο.
Τέλος, τα κινητά τηλέφωνα και οι συσκευές δε χρειάζεται να είναι συνεχώς εκτεθειμένα στο τραπέζι γύρω σας, γιατί και υπάρχει περίπτωση να τα σπάσει πάνω στο παιχνίδι και του δημιουργούν συνήθειες που καλό είναι να τις αποφύγει από τόσο νωρίς.