Αγαπημένη συνήθεια τα ζυμαρικά που θα αγαπηθεί ακόμα περισσότερο όταν φτιάξετε αυτό το πιάτο.
Υλικά
- 1 πακέτο (500γρ.) πέννες
- ½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι (χωρίς τα φύλλα), πολύ ψιλοκομμένο
- 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα (400γρ.) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους, κομμένα σε κύβους
- 300γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε λεπτές φέτες
- λίγη ξερή ρίγανη
- ½ φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
- 200γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα (υπολογίστε ότι θα ρίξετε και τις πένες) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε το λουκάνικο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε το σκόρδο και την πιπερίτσα, το σοτάρετε για άλλο ½ λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνετε με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζετε τα ζυμαρικά και τη ξερή ρίγανη και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύετε για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το βασιλικό και το τριμμένο τυρί.