Πικάντικη τηγανιά με καπνιστή πάπρικα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
- 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 ντομάτα ώριμη μεγάλη στον τρίφτη
- 1 ποτ. κρασ. κρασί κόκκινο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- ½ κ.γ. κοφτό μπούκοβο
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
- πιπέρι
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]Διαδικασία συνταγής
- Μαρινάρουμε το κρέας με το κρασί το κρεμμύδι και το σκόρδο για 30 λεπτά περίπου.
- Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές και το βγάζουμε στην άκρη, σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε αρχικά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τη μαρινάδα και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις το φαγητό πάρει βράση, ρίχνουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Σερβίρουμε την τηγανιά με πιλάφι σπυρωτό ή πατάτες λεμονοριγανάτες.
Πηγή: Cooklos.gr