Μια όμορφη ιδέα, για διακόσμηση του γιορτινού μας τραπεζιού, είναι να πάρουμε μερικά πορτοκάλια και να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη διακοσμώντας τα.
Ακόμη μια όμορφη ιδέα για διακόσμηση με κύριο συστατικό το πορτοκάλι είναι τα κεριά! Βγάζοντας την φλούδα από ένα πορτοκάλι μπορούμε να φτιάξουμε θήκες για κεράκια τύπου ρεσό και να διακοσμήσουμε το σπίτι μας δίνοντας του μια πιο ζεστή νότα και άρωμα πορτοκαλιού.
Και τώρα που φτιάξαμε τη διακόσμηση μας τι θα κάνουμε με τις φλούδες πορτοκαλιού που περίσσεψαν;
Μα φυσικά ζεστό κρασί! Το τέλειο ρόφημα για τις κρύες νύχτες (ή μέρες!) του χειμώνα. Χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε αρώματα και γεύση.
Συνταγή:
Για 1.5 λίτρο κρασί (κατά προτίμηση ξηρό κόκκινο) θα χρειαστούμε:
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας κανέλα
½ κουταλιά σούπας γαρίφαλο
½ κουταλιά σούπας μοσχοκάρυδο
Μέλι, χυμό μήλου,
Φέτες και φλούδες από πορτοκάλι (από αυτά που διακοσμήσαμε!) και
ξυλάκια κανέλας
(Τα υλικά και ειδικά το μέλι μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός)
Για να φτιάξετε το τέλειο ζεστό κρασί απλά προσθέστε όλα τα υλικά μαζί και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-30 λεπτά προσέχοντας να μην βράσει. Μόλις το κρασί αρχίσει να αχνίζει το ποτό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Σερβίρετε αφήνοντας τα μπαχαρικά και προσθέστε τα ξυλάκια κανέλας για διακόσμηση. Απολαύστε!
SugarMamaΜπόλκα Σμαράγδα Dietitian – Nutritionist (Διαιτολόγος-Διατροφολόγος)