Πώς φτιάχνουμε «σπιτική» δροσιστική λεμονάδα ;
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 15 λεπτά, μερικά λεμόνια, ζάχαρη και νερό, και λίγα φυλλαράκια δυόσμου για το ντεκόρ.
Τι χρειαζόμαστε (για 1,5 λίτρο λεμονάδας):
500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
500 γραμμ. ζάχαρη
200 ml νερό
Τι θα κάνουμε: Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση). Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Για να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια και φύλλα δυόσμου.
Διαβάστε ακόμη:Φτιάξτε κεφτεδάκια με κιμά και λαχανικά για μωρά!