Νόστιμη, θρεπτική μερέντα κι ότι πρέπει για το πρωινό. Είναι πανεύκολο να την κάνετε μόνη στο σπίτι.
Για να την φτιάξουμε λοιπόν χρειαζόμαστε:Υλικά
- 80 γρ. Κακάο
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. βιτάμ
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- τριμμένο φουντούκι (προαιρετικά)
Στην πράξη
- Κοσκινίζουμε πολύ καλά το κακάο με την ζάχαρη άχνη.
- Ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει, όχι να «κάψει» όμως.
- Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με την ζάχαρη και το κακάο.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Αν θέλουμε να προσθέσουμε φουντούκια, πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν «αλοιφή», πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα μας.
- Αδειάζουμε την μερέντα σε βαζάκια.
- Την διατηρούμε στο ψυγείο.
- Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Το καλύτερο πρωινό: Ψωμί με σπιτική μερέντα!
Αν σας άρεσε το άρθρο πατήστε …Share και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!