Μπορεί να έχουν δυσφημιστεί κατά καιρούς επειδή περιέχουν διαιτητική χοληστερόλη. Όμως τα αυγά κάνουν δυναμικό comeback στη διατροφή μας.
Περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, πολύτιμη τόσο στην παιδική όσο και στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Η αυξημένη χοληστερόλη του αυγού εξισορροπείται από τη σημαντική ποσότητα λεκιθίνης που περιέχει, η οποία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα της αθηροσκλήρωσης.
Επίσης, η χολίνη του κρόκου συμβάλλει στην αποβολή της επιπλέον χοληστερόλης από το συκώτι.
Μία ποσότητα της τάξης των 3-4 αυγών την εβδομάδα θεωρείται ασφαλής. Συνδυάστε τα με λαχανικά, σε μορφή αυγοσαλάτας.
Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr
Το διαβάσαμε στο real.gr