Σήμερα φτιάχνουμε αφράτα σταφιδόψωμα χωρίς ζάχαρη, για να τρώνε άφοβα τα παιδιά μας!
Το σταφιδόψωμο είναι συνυφασμένο με μια Ελλάδα άλλων εποχών. Οι περισσότεροι το λατρεύαμε ως παιδιά και σίγουρα οι παλαιότερες γενιές το έχουν αγαπήσει εξίσου.
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]Γι’αυτό και έφτασε η ώρα να φτιάξετε στο σπίτι αφράτα, λαχταριστά σταφιδόψωμα, που ουδεμία σχέση δεν έχουν με αυτά του εμπορίου, ειδικά αυτές τις ημέρες νηστείας. Στη συγκεκριμένη συνταγή έχει αντικατασταθεί πλήρως η ζάχαρη από μέλι. Το μυστικό για να πετύχουν και να είναι τόσο αφράτα βρίσκεται στον τρόπο που προτείνουμε να τα ψήσετε…τοποθετήστε ένα δοχείο νερού στον πάτο του φούρνου όση ώρα ψήνονται. Καλή επιτυχία!Υλικά:
- 12 γρ νωπή μαγιά
- 200 γρ χλιαρό νερό
- 350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 20 γρ ελαιόλαδο
- 80 γρ μέλι
- 4 γρ αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κούπα σταφίδες (ξανθές και σκούρες)
- λίγο μέλι με νερό για το άλειμμα
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο: